Sint-Niklase Chocolatier Wim Vyverman behaalt 2 gouden medailles tijdens de Belgian Chocolate Awards.

Ambachtelijk chocolatier Wim Vyverman van het Chocolade-Atelier Vyverman in Sint-Niklaas heeft 2 keer een 1e plaats gehaald in de 8e editie van de Belgian Chocolate Awards, een initiatief van het vakblad Chocolaterie & Confiserie. Vyverman zegevierde in de categorie pralines. De wedstrijd vond plaats in het nagelnieuwe chocolademuseum, “the chocolate nation” te Antwerpen als aanloop op een driedaagse Chocolate Summit.

Op woensdag 5 juni werd in het Antwerpse chocolate Nation het startschot geven van een 3 daagse chocolate summit, een inspiratiesessie voor chocolatiers met tal van workshops, demo’s en verrijkende infosessies. Tijdens dit summit werd voor de 8e keer de Belgian Chocolate Awards georganiseerd. In deze wedstrijd streden Belgische top chocolatiers voor de beste praline en beste chocoladereep van 2019. Onder de kandidaat chocolatiers bevonden zich enkele opvallende namen zoals Dominique Persoone en Joost Arijs maar ook onze Wase chocolatier Wim Vyverman was van de partij. Een 10 koppige vakjury had de zware taak om uit 49 inzending de beste praline en de beste chocolade reep te selecteren. Het thema voor de wedstrijd dit jaar was “fashion”.

2 x Goud
De 2 gouden medailles in de categorie pralines gingen beiden naar Wim Vyverman, hij kon met zijn praline “Mallow Stick” de titel voor de “beste praline van 2019” alsook de titel voor het “beste fashion design” achter zijn naam schrijven. Speciaal voor deze wedstrijd creëerde Vyverman een nieuwe praline van 8 gram met daarin 3 verschillende vullingen: bovenaan een dun laagje karamel met passievrucht, in het midden een marshmallow met limoen en daaronder een licht gezouten krokante pistache vulling. Voor de wedstrijd werd de praline volledig in een chocolade fashion stijl gedecoreerd, zo kreeg de onderkant een jeansmotief en de bovenkant een knoop en een ritssluiting uit chocolade. Elke chocolatier was verplicht om 20 gedecoreerde wedstrijdpralines binnen te brengen samen met nog eens 2 kg van de commercieel uitvoering zodoende de aanwezige collega’s konden proeven, vergelijken en beoordelen.
De commerciële versie van de “Mallow Stick” praline ligt vanaf vandaag ook in de winkel laat Vyverman ons weten.


Wim Vyverman verteld ons zeer gelukkig te zijn met het behaalde resultaat, voor hem is het zijn 5e deelname aan deze wedstrijd waarvan hij de voorbije 3 jaren telkens in de prijzen kon vallen. Buiten de mooie prijzenpot die hij nu mee naar huis neemt is het voor hem ook de kers op de taart, een erkenning voor de kwaliteit die hij hoog in het vaandel draagt. “Wat de toekomst nog brengt weet ik niet”, zegt Vyverman.. “maar ik heb door de jaren heen wel gemerkt dat we de lat steeds verder en verder zijn gaan leggen, maar hoe ver we de lat nog kunnen verleggen, dat zal de toekomst moeten uitwijzen.” (lacht)