World Chocolate Masters

Volg hier alle nieuwtjes in verband met de World Chocolate Masters 2021 – 2022
www.World Chocolate Masters.com 

 

Op 27 september 2021 zal Wim Vyverman, zaakvoerder en chocolatier bij Chocolade-Atelier Vyverman, in Kortrijk deel nemen aan de nationale selectie van de 8e editie van de World Chocolate Masters wedstrijd. Samen met 3 andere topchocolatiers strijden ze voor de prestigieuze titel van Belgian Chocolate Master.

Belgische nationale selectie
In 21 landen vinden nationale selectiewedstrijden plaats. Vier topchocolatiers uit België nemen deel aan de selectie op 27 september tijdens de Broodway beurs in Kortrijk. Oliver Van Nueten uit Knokke-Heist, Quyen Le uit Sint-Lambrechts-Woluwe, Wim Vyverman uit Sint-Niklaas en Togo Matsuda uit Japan wagen hun kans. Elk jaar is er een thema waarrond de chocolatiers moeten werken. De achtste editie gaat over Shape tomorrow’s chocolate. De wereld verandert razendsnel. Hoe ziet de toekomst eruit? Gaan we naar een apocalyps toe of wordt het eerder groener, mooier en optimistischer? En waar past chocolade in deze dualiteit? Het is aan de kandidaten om hun ideeën hierover in chocolade uit te werken. De jury van de nationale selectie is bekend maar blijft nog geheim. Zij zullen de kandidaten beoordelen op vijf opdrachten rond het thema.

Prestigieuze wedstrijd
De geselecteerde chocolatiers zijn niet aan hun proefstuk toe en hebben menig expertise
opgebouwd tijdens hun carrière. Deelnemen aan de wedstrijd is dan ook een kers op de taart. Het is de enige wedstrijd ter wereld die gewijd is aan creativiteit met en meesterschap rond chocolade. De wedstrijd zorgt voor uitdagingen en inspiratie. Het leidt tot een erkenning en dus een commerciële boost voor alle deelnemers.
Deelnemen aan de World Chocolate Masters vraagt veel energie van de deelnemers. Het is dan ook de juiste balans zoeken tussen de eigen activiteiten en de voorbereidingen voor de wedstrijd. “Ik wil het verschil maken en de lat heel hoog leggen. Toch vind ik het ook belangrijk om met beide voeten op de grond te blijven en er te zijn voor mijn klanten. Ik denk dat dit mij typeert”, aldus Wim Vyverman.

De winnaar van de nationale selectie mag zich de Belgian Chocolate Master noemen. Hij of zij mag op Bootcamp naar Canada als voorbereiding van de finale van World Chocolate Masters in Parijs in oktober 2022.

 

Over Cacao Barry® (www.cacao-barry.com)
Als ontdekkingsreiziger van uitmuntende cacaosmaak en beschermers van de diversiteit sinds 1842,
delen we de hele cacaovruchtensmaakervaring, van bean to bar, met boeren en chef-koks.
Cacao Barry, een favoriet onder creatieve chef-koks in meer dan 90 landen, is gebaseerd op een
groot Franse banketbakkerserfgoed en biedt een breed scala aan fijne smaakchocolade,
cacaovruchten en cacaobonen zorgvuldig geselecteerd uit uitzonderlijke plantages in Latijns-Amerika,
Afrika en Azië.
Het bevorderen van internationale chef-koksgemeenschappen vormt de kern van de inspanningen
van Cacao Barry om motiverende inspiratie voor chefs te brengen, ondersteund door hun
invloedrijke ambassadeursnetwerk en de 26 Chocolate Academy-centra over de hele wereld. Cacao
Barry zet zich in voor een verantwoorde en duurzame toekomst, met als doel om tegen 2025 100%
duurzame chocolade aan te bieden. Het bedrijf bereikte al de mijlpaal om in 2020 100% duurzaam
geproduceerde bonen te hebben.
Dankzij haar betrokkenheid bij Thriving nature, streeft Cacao Barry naar duurzame groei van de
chocoladesector door een beweging die planters, het maatschappelijk middenveld, de industrie,
overheden en chocoladeliefhebbers omvat die het Cocoa Horizon-programma ondersteunen.
Cacao Barry stelt alle creatieve chef-koks, meesters en de volgende generatie in staat om zich
volledig in te zetten, om hun visie te bereiken: hun ware aard uitdrukken.