Heerlijk huwelijk tussen kunst en chocolade

Cartoonist Karl Meersman en ambachtelijke chocolatiers Wim Vyverman en Nick Wauters hebben elkaar gevonden in een heerlijk huwelijk tussen kunst en chocolade. Getuige daarvan de nieuwste, fraaie ogende doos met al even smakelijke ballonpralines.

Vier jaar geleden zagen de ballonpralines in Sint-Niklaas het levenslicht. “Tijd voor vernieuwing”, dachten Vyverman en Wauters en ze vonden in Karl Meersman een artiest die wel oor had naar hun verzoek. Meersman is sinds een tijdje cultureel ambassadeur bij de stad Sint-Niklaas.

“Ik krijg veel vragen tot samenwerking sinds ik cultureel ambassadeur ben”, legt Meersman uit. “Maar in dit project gaf het unieke karakter van het voorstel toch de doorslag. Ik zat wel met de vraag hoe goed de afdruk van mijn ontwerp op metaal zou uitvallen.”

Fraai, zo blijkt, met ballons enerzijds en traandruppels anderzijds. “Ik hou van surrealisme”, geeft Meersman als verklaring.

Maar ook beide chocolatiers zorgden voor vernieuwing. “We hebben drie nieuwe smaken in de ballonpralines verwerkt”, klinkt het bij Vyverman en Wauters. “Het betreft een pure praline met Poire Williams, een melk praline met Java origine-chcolade en een witte praline met limoncello. Het basisassortiment telt nu vijf pralines.

De doos met mooie cover telt twintig pralines en zal vanaf het Ambachtelijk Weekend van 20 en 21 augustus verkrijgbaar zijn tegen 14 euro.

Bron: Nieuwsblad.be