Gault&Millau ontdekt in Sint-Niklaas chocolade pareltjes

Op dinsdag 9 oktober maakte Gault&Millau in de The Chocolate Academy van Callebaut te Wieze zijn nieuwe selectie van Belgische Top Chocolatiers bekend. Het bewijs dat er in de Wase hoofdstad, Sint-Niklaas, enkele mooie chocolade pareltjes verborgen zijn staat in deze nieuwe gids.

Sint-Niklase chocolatier, Wim Vyverman kreeg een verdienstelijke vermelding in de gids. Samen met een 70 tal andere Belgische chocolatiers werden zij opgenomen in deze 3e versie van de culinaire chocolade gids. Alle chocolatiers kregen het bezoek van een anonieme recensent die de zaak op verschillende criteria beoordeelde. Tevens werden er producten door een deskundige jury van Gault&Millau blind geproefd en geëvalueerd.

 

Deze chocolade gids die in 30 000 exemplaren gedrukt werd, wordt tevens mee
opgenomen in de culinaire editie.Het nieuws dat de chocolatier in de gids opgenomen werd vernam hij in Afrika.Op het ogenblik van de bekendmaking door Gault&Millau was Wim Vyverman samen met Callebaut en een delegatie chocolatiers in Ghana voor een expeditie naar de cacaoplantages. Ze bezochten de lokale cacaoboeren om zo het proces van oogst tot verwerking mee te volgen en kregen zelf de kans om met eigen handen mee cacaobonen te oogsten. Een hele ervaring en kans die de chocolatier niet wou laten voorbijgaan.

 

 

Tijdens het bezoek in Ghana kregen de chocolatiers een introductieopleiding tot “cocoa farmer” één van de vele projecten van het Callebaut “Cocoa Horizon foundation”, een stichting in het leven geroepen om de duurzaamheid van onze chocolade te waarborgen door de cacaoboeren te ondersteunen in beter oogst technieken, in kwalitatief onderwijs en zo te zorgen voor een beter leven.
Elke chocolatier die kiest om Callebaut chocolade te gebruiken draagt zijn steentje bij, want van elke kg chocolade die hij aankoopt gaat 0,15€ terug naar de “Cocoa Horizon foundation”